Thursday, September 29, 2005

Huomenta!

Joukkomme näyttää harventuneen aika lailla, ikävää. Itsekin tunnustan, että unohdin täysin raportoinnin viime viikolla ja lankoja olen ostellut ihan miten sattuu *punastuu*. No, paino kuitenkin on nyt pudonnut yhteensä - 4,8 kg, mihin olen oikein tyytyväinen. Painoindeksi on jälleen normaalin puolella ja uusia, pienempiä housuja on pitänyt ostaa. Ja vähähiilihydraattinen ruoka on HYVÄÄÄ, eikä ole vatsavaivoja enää! Ensimmäiset joululahjat ovat neuloen jo valmistuneet ja lisää tulee. Oletteko muuten huomanneet itsessänne neuleriippuvuuden merkkejä? Keskeneräisiä töitä ympäri taloa, käsityölehtien hamstrausta, neuleblogien jatkuvaa lukemista, ärtyneisyyttä, jollei ehdi neuloa päivittäistä annosta jne. Minä ainakin olen koukussa :-)

Ihmeellistä ja yllättävää

Taas oli kilo viime viikosta pudonnut paino, kokonaisuudessaan siis 7,2 kg. Mä kun olin ihan varma, että kyllä se on noussut, mutta ei. Mullakin alkaa kohta olemaan uusi kymmenluku lähellä. Edelleen toivon, että intoa riittää tuonne marraskuun loppuun. Tuskinpa tuohon tavoitteeseeni pääsen, mutta lähemmäksi kuitenkin mitä jossain vaiheessa epäilin.

Bonuksia ei vielä tule. Paljon on viimeisteltävää, mutta jospa jo ensi viikolla =)

Oikeaan suuntaan edelleen

Kuvittelin, että muutaman viikon hyvän tahdin jälkeen olisi jämähdyksen aika, mutta vaaka väittää että painoa on pudonnut viime viikosta 700 g. Kokonaispudotus on nyt siis 15,9 kg. Jo ensi viikolla saattaa olla luvassa vaa'an näytöllä taas uusi kymmenluku! Painoindeksikin putosi näemmä tällä viikolla taas yhdellä pykälällä kohti terveempiä lukemia.

Nyt alkaa viimein olla sellainen olo, että painonpudotus näkyy: myös sellaiset tutut jotka eivät tiedä laihiksesta, ovat kyselleet olenko laihtunut, ja kaikki vanhat vaatteet tuntuvat äkkiä liian isoilta. Olo ei sinänsä ole mitenkään kevyt, mutta toisaalta minulla on ylipainoa indeksien mukaan edelleen yli 35 kiloa.

Bonuksia en voi tältä viikolta laskea. Pari isoa neuletyötä etenee vähitellen, ehkä siis ensi viikolla on neuletuloksiakin. Lankakauppa houkuttaa kyllä nyt vahvasti, kun sain juuri yhteen nettikauppaan 10% alekupongin joka on voimassa vain tänään ja huomenna...

Vaaka kiusaa

En nyt oikein osaa sanoa, mitä pitäisi raportoida, kun vaaka antoi tavallistakin pahemmin heittäviä tuloksia. Vuorotellen tarjottiin samaa painoa tai 100-200 g enemmän kuin viime viikolla, vuorotellen taas jopa kilon pudotusta. Kompromissinä voisi ehkä nyt laskea keskiarvoksi että viikon pudotus on 400 g, eli kokonaispudotus 3,6 kg.

Flunssasta olen pikkuhiljaa selvinnyt ja päässyt taas tanssitunneille ja aamulenkeille, mikä myönteisenä asiana todettakoon. Sen sijaan uusia bonuksia ei ole nyt, koska en ole saanut vieläkään aikaiseksi päätellä muuten valmistuneen puseron langanpäitä (onhan paljon hauskempaa aloittaa sen sijaan uusi projekti eli vauvan palmikkopusero ;).

Wednesday, September 28, 2005

Pitkästäaikaa

Painonpudotus on ollut aika maltillista täälläpäin. Tavoitteestani -7 kg on nyt tippunut neljä. Lähinnä keinona on ollut herkuttelun vähentäminen. Ihaillen olen lukenut teidän muiden juttuja siitä kuinka paino on tippunut. Ja vaikka välillä vähän repsahdetaankin, ei luovuteta vaan suuremmalla tarmolla yritetään uudelleen. Kaippa tämä painonhallinta vaatisi sellaisen omanlaisensa luonteen. Ei saisi olla niin halujensa riepoteltavana ja pitäisi osata nauttia niistä pienistä asioista (vaikkapa vaihtaa se Fazerin sininen siihen pienempään patukkaan...=).
Nyt syksyn tullen ainakin minun on oltava tarkkana etten jämähä sohvan pohjalle herkuttelemaan. Täytyykin käydä hakemassa kirjastosta jokin kannustava kevytkeittokirja. Siitä saa taas uutta intoa jatkaa painonhallintaa.
Kertokaapa mistä te muut saatte aina uutta puhtia laihdutukseen?

Varaslähtö tähän viikkoon

Hih hei,
vaaka näyttää taas -700 grammaa vähemmän kuin viimeksi ja se on jo paljon se! Eli kokonaispudotus on nyt taas kiitettävät -3,8 kg. Kesällähän aloin juuri tästä painosta leviämään uudestaan, mutta nyt sitä ei saa enää tapahtua.

Olen ottanut aika varovasti pakolliseen lääkärin määräämään ruokavalioon totuttelun. Kaipa se muiden etujen lisäksi johtaa jopa painonpudotukseenkin. Ainoa tuskainen asia on se, että kahvista ja jogurtista piti luopua. ekat päivät meni siten, että olisin voinut suunnilleen vaikka tappaa sen kahvimukillisen takia. Mutta kaikkeen tuntuu tottuvan vähitellen, kumma kyllä.

Friday, September 23, 2005

Tippuu se

Nyt kokonaispudotus 6.2 kiloa. Jotkin housut tuntuvat jo löysiltä ja onpa jo tullut kyselyjä, että oletko laihtunut??? Ei tunnu siltä että laihduttaisin varsinaisesti, mutta kun kaikki mässäilyt jääneet pois niin sekin näkyy tuottavan tulosta. Kivaa näin, kunpa vain pudotus jatkuisi...

Teen maanantaina listan noista pudotuksista ja päivitän sivupalkin...

Thursday, September 22, 2005

Pikkuhiljaa...

Flunssa on ollut riesana edelleen joten liikkumaan ei ole päässyt juurikaan, vaikka olisi halunnut, mutta toisaalta välillä oli kurkku niin kipeä että ei tehnyt mieli syödä muuta kuin tomaattikeittoa joten se tasoittaa :D Pudotusta viime viikosta on järkevät 0,8 kg, eli kokonaispudotus taitaa nyt sitten olla 3,2 kg.

Kipeänä tuli neulottua aika paljon kun lähinnä istuin sängyssä peittojen alla, tuijotin telkkaria ja neuloin :) Bonuksia ei kuitenkaan vielä ole kuin 50 g lisää yhdestä viimeistellystä vauvanpaidasta.

15 kiloa

Painoa oli pudonnut taas viime viikosta 1,1 kg huolimatta viikon mittaan tapahtuneista melkoisista lipsahduksista makeansyönnin saralla. Tässä punnituksessa meni rikki 15 kilon välitavoitteeni, kokonaispudotus on nyt -15,2 kg! Ehkä siitä liikunnastakin nyt sitten on jotain hyötyä, olen kävellyt lastenrattaiden kanssa melkein joka päivä joko vartin pätkiä hyötyliikuntaa tai sitten ihan reiluja 45 minuutin tai tunnin lenkkejä, ja lisäksi olen ahkerasti joka sunnuntai käynyt balettitunnilla. Lauantain jumppaakin ajattelin taas kokeilla nyt kun flunssa on hellittänyt.

Vyötärö- ja lantiomitat kutistuvat aina välillä jonkun sentin, mutta vasta tuossa tiistaina Leppävaaran uudessa Sellossa shoppaillessani havaitsin kuinka paljon olen laihtunut. Sovitin Lindexillä housuja, ja vanhasta tottumuksesta otin koppiin koot 54 ja toiveikkaasti 52. Eipä mitä, piti käydä hakemassa vielä yhtä kokoa pienemmät pöksyt ennen kuin sopivat löytyivät! Sekosin, ja ostin sitten toisetkin housut ja vielä muutamat sukkahousut päälle...

Lankakaupoille on tullut langettua viime aikoina myös: Get Knittedin alekorista tarttui mukaan iiiiiso paketti Jo Sharpin Silkroad Arania, Papurikko toimitti kilon Gedifran Cashmerinoa (mutta sen sain palkinnoksi 10 kilon painonpudotuksesta joten sitä en nyt niin laske) ja eilen tarttui Menitasta mukaan muutama kerä Jaegerin DK-paksuista vauvamerinovillaa. Hups. Voin sentään laskea taas 100 grammaa bonuksia, kun olen sitten viime viikon saanut valmiiksi toisetkin pienet tumput ja pitkän pitsikaulaliinan.

Saturday, September 17, 2005

Hei pitkästä aikaa! 12 kiloa on lähtenyt, mutta pari tullut takaisin. Mulla on syömiset vähän sekaisin. Jotain hormoonihäikkää ja lääkkeiden sivuvaikutuksia, joista seuraa painon heittelemistä. Joskus on huono olo ja on pakko vain syödä sitä mikä menee alas. Lopetan toistaiseksi laihduttamisen tähän. Olen vielä vähän löllykkä, mutta ei se mitään.=) Seuraan teidän laihtumisianne ja kannustan.

Thursday, September 15, 2005

Jumittaa

Paino pysyy sitkeästi samoissa lukemissa eli nelisen kiloa pudonnut aloituksesta. Tänä aamuna tasan -4kg, mutta vaihtelua on tosi paljon. Kertaalleen meni rikki jo -5kg, mutta taisi olla tilapäinen häiriö :-) Ilmavaivat ovat taakse jäänyttä elämää, vähien hiilareiden mukava sivuvaikutus. Olin jo niin tottunut elämään epävakaan mahani kanssa, että luulin sen olevan aivan normaalia, mutta näköjään munkin mahani osaaa käyttäytyä kunnolla :-) Ihme juttu. Nyt projektina olisi laittaa ruokaa entistä enemmän itse, työpaikkaruoka tympii. Mielenkiintoista nähdä toteutuuko alkuperäinen tavoitteeni, olen vähän liian tyytyväinen jo tähänkin olotilaan...

Kommentoinnista

Pistin päälle kommenttien tekstivarmennuksen, kun tämän aamun aikana oli tullut jo kaksi spämmerikommenttia. Toivottavasti tämä auttaa.

Edistys edistyy

Huimat -300 grammaa mutta onpahan suunta alaspäin! Eilen illalla olin kohtuullisen raskaassa Bodypumpissa, joka tuntuu vähän lihaksissa. En tiedä, tuntuuko se sitten vastaavasti myös vaa'assa seuraavana aamuna? No, joka tapauksessa tällainen hidas pudotus tuntuu ihan sopivalta ja kovasti en ole tinkinyt mistään. Kateellisena ihan vähän lueskelen teidän muiden huimasta edistyksestä.

Hitaasti, mutta varmasti

Olipahan taas kilo pudonnut viime viikosta. Eli kokonaispudotus nyt 5,2 kg. Minä vain luulen, että syön liian vähän nyt kun olen ollut vain kotona. Aamupalaa en syö lainkaan, puolen päivän maissa syön pari leipää ja sitten odotan iltaan kun laitan ruoan. Mutta voin ihan rehellisesti sanoa, että enpä minä juuri mitään muuta sitten syökään eli en korvaa pääateriaa millään välipaloilla. Täytyis vaan opetella siihen aamupalaan niin jaksaiskin paremmin, mutta kun yököttää koko ajatus aamupalasta (ei en ole raskaana).

Lähden tänään viikonmittaiselle reissulle, joten en ole tekemässä tuota viikkopudotuslistaa enkä päivittämässä tuota sivupalkkia, mutta ensi viikolla sitten.

Tasaista, joo...

Tasaista on täälläkin, tosin ei erityisen myönteisessä mielessä: paino on edelleen täsmälleen sama kuin viime viikolla. Tiedän kyllä syynkin siihen: viikonloppuna kavereiden häissä (ja seuraavana päivänä krapulassa :P) tuli syötyä yli tarpeen, ja sitten sain flunssan, jonka vuoksi en ole päässyt liikkumaan normaalisti. Joskohan ensi viikolla sitten viimein tulisi taas edistystäkin...

Bonuksia sen sijaan lasken itselleni 100 g lisää neuletakin valmistumisesta ja viimeistelystä. Nyt on puikoilla parin jumiin jääneen projektin lisäksi joululahjapaita Novitan Ainosta.

Tasaista edelleen

Vaaka näytti jälleen kilon verran pudotusta, eli kokonaispudotus on nyt 14,1 kg. Bonuksia ei tällä viikolla ole, kun olen lähinnä ommellut.

Flunssakin iski taas, blaah. Toivottavasti elämä voittaa viikonloppuun mennessä, niin pääsee jumppaan.

Thursday, September 08, 2005

Samoissa lukemissa ollaan

Paino kyllä hieman nousi tuossa välillä, mutta putosi sitten vielä noihin samoihin lukemiin kuin ennen lomaakin, eli kokonaispudotus 4,2 kg. En taida ihan tuohon tavoitteeseeni päästä, mutta lähelle kuitenkin.

Loma meni ihan mukavasti, hyötyliikuntaa tuli harrastettua kovasti (puuhommia, marjan keruuta yms.) Syömisetkään eivät ihan mahdottomiksi menneet, makkaraa tietty piti paistaa ja karkkia vähän syödä, mutta vihannesten käyttö lisääntyi ja turhan päiväinen mussuttaminen jäi pois.

Nyt opettelen tähän työttömän arkeen. Pitäisi saada liikunta lisättyä päiväohjelmaan ja opetella syömään kunnolla myös päivällä, kun olen yksin kotona. Jokseenkin minusta tullut sellainen että ei mukamas kerkiä tai viitsi syödä päivällä ?!?

Extra-bonuksia ei loman aikana kertynyt. Lähes valmiita töitä on kyllä pari, mutta kun sais ne vain viimeisteltyä.

Mutta vielä kerran on mukava palata taas teidän seuraanne.

Pohjalta suunta on ainoastaan alaspäin

Vaa'an viisari värähti pitkästä aikaa - 600 grammaa eli huima kokonaispudotukseni -2,8 kg. Tosin ostin uuden vaaán; toivottavasti ero ei johdu pelkästään siitä;-)

Minnan skottikuvia käy kateeksi, tuttuja maisemia näkyi. Ja muistutti minua siitä, että silloin kun noissa maisemissa asustelin, olin varmaan sen reilut 10 kg kevyempi ja käytin 34-36 numeroisia vaatteita. Ehkä en ihan helpolla sinne asti pääse, mutta kai se on jonkunlainen kannustin. Ja ainakin tiedän, että minun olisi edes mahdollista olla sen verran pienempi.

Takapakkia

Terveisiä Skotlannista! Oli tosi mukava reissu (härskisti mainostankin samalla matkakuviani, joita löytyy omalta sivultaan kuvagalleriastani :]).

Mutta ei niin hyvää ettei jotain pahaakin: matkalla ei jaksanut pitää kiinni siitä, mitä syö, ja kun Briteissä aamiainenkin paistetaan rasvassa, niin tulos on arvattavissa. Plussaa matkaa edeltäneestä punnituksesta on 800 g, eli tämänhetkinen kokonaispudotus alenee 2,4 kiloon. Bonuksia ei sen sijaan ole lisää (toki matkaa varten piti päinvastoin aloittaa yksi kokonaan uusi neuletyö ;), vaan niitä on edelleen vain se 100 g.

No, nyt paluu arkeen, ja pitää taas tsempata...

Edelleen alaspäin

Huomenta! Riikalle vielä täälläkin tervetuloa takaisin. :)

Painonpudotus sujuu edelleen, vaikka eilen itkeskelin sitä että pitää lopun ikäänsä vahdata syömisiään vaikka joskus tavoitepainoon pääsisikin... Vaaka näytti taas omiaan ja muutti mieltään joka punnituksella, mutta päätin sitten olla uskomatta niitä ihan alimpia lukuja ja julistin viikon pudotukseksi tasan kilon.

Bonuksiakin on, kun sain eilen valmiiksi pienet tumput. Niistä sekä viime viikolla mainitsemistani kämmekkäistä lasken nyt rohkeasti 100 g.

Kokonaispudotukseni on nyt 13,1 kg ja bonuksia on yhteensä 800 g.

Wednesday, September 07, 2005

Palailen takaisin

Ensin SUURI kiitos Kristelille sijaisuuden hoitamisesta.

Huomisesta alkaen yritän taas jatkaa emännöintiäni. Jotta pääsisin ajan tasalle niin laittakaa viikkopudotuksenne lisäksi kokonaispudotuksenne sekä extra-bonukset kokonaisuudessaan. Päivittelen sitten noita listoja sitä mukaa.

Huomenna omista pudotuksistani yms. lisää!

Kivaa palata takaisin teidän seuraanne =)

Thursday, September 01, 2005

Joko taas torstai?

Viikot suorastaan vilahtavat ohi. Nyt kokonaispudotus -4,2kg. Vajaa kolme siis tavoitteeseen. Paino on kyllä jo viimeisen kuukauden pyörinyt näissä samoissa lukemissa, joten hieman epäilen, että saanko sitä enempää laskemaan. Varsinkin kun olen niin tyytyväinen jo tähänkin, että motivaatiota mihinkään kitukuureihin ei ole lainkaan. No, liikunnan lisääminen ei varmaan olisi pahitteeksi, joten ehkä sillä konstilla.. Jos vain neulomuksilta ehtii, heh. Ai niin, on mukavaa, että painoindeksi on jo normaalin puolella ja vaatekoko pienentynyt pari numeroa, siinä siis tyytyväisyyden aiheita :-)

Hups, se olikin jo torstai

Mulla on edelleen ihan päivät sekaisin. Vasta työmatkalla tajusin, että tänään on torstai ja olisi pitänyt punnita. No, illalla sitten. On ollut kyllä vähän oudot kaksi viikkoa: olen yrittänyt ahkerasti vahtia syömisiäni ja liikkua, mutta ainakin viime viikolla hotellihuoneen vaaka näytti hurjia lukemia. Ja kun muut turistit sairastivat meksikossa, minä tulin paluumatkalla kipeäksi lentokoneessa tarjotuista saarioisen lihapullista. Ruoka pysyy sisällä vaihtelevan epävarmasti edelleen. Joten on varsin kiinnostavaa nähdä, mitä se vaaka näyttäisi...

Kristel, tulen mielelläni jumppakaveriksi, mutta tällä viikolla en vielä pääse, on vieraita. Ensi viikolla sitten?

Takaisin ruotuun

Viime viikon notkahduksen jälkeen painonpudotus jatkuu. Viime viikosta painoa on kadonnut 800 g, eli kokonaispudotukseni on tällä hetkellä 12,1 kg. Viikkoon on mahtunut kaksi jonkun muun valmistamaa juhla-ateriaa, joista ei oikein tiedä kuinka paljon energiaa tuli nautittua, mutta toisaalta sitten flunssa on vaivannut joten parina päivänä ei vastaavasti ole tehnyt mieli syödä oikein mitään ja olen lähinnä juonut kuumaa mustaherukkamehua ja lipittänyt pussikeittoja... Nyt onneksi alkaa elämä voittaa ja ruokakin maistuu taas.

Uusi liikuntaharrastus eli se baletti eteni tämän viikon aikana toiseen tuntiinsa, ja jalkoja särki vain tiistain tietämille. Edistystä siis. ;) Nyt lauantaina alkaisi myös jumppa läheisellä koululla, jos uskaltaisi lähteä. (Jos joku asuu Westend-Tapiola-Haukilahti -alueella, niin voisi lähteä mukaan henkiseksi tueksi. ;) Nannaaa...?)

EDIT: *krhm* Niin, tunnustusosasto unohtui, sorruin nimittäin ostamaan lankaa nettilankakaupan alekorista... Hups. :] Nyt pitää sitten reippaasti keskittyä vanhojen töiden viimeistelyyn niin saa bonuksia, tälle viikolle en kehdannut laskea niitä kun edelleen valmiina on vain yhdet kämmekkäät sitten viime bonusraportoinnin.