Sunday, October 30, 2005

Jatkuu...

Eli siis tuossa edellisessä postauksen kommenteissa oli puhetta projektin jatkumisesta.
Itsellä on vielä tarvetta laihduttaa, mutta emännöintiä en halua jatkaa.

Koska meitä on tässä vaiheessa vain muutamia mukana projektissa voisimme tehdä niin että kaikille halukkaille voisimme luoda käyttöoikeuden päivityksiin, eli kukin laihdutusprojektilainen voisi päivittää tuota sivupalkissa olevaa listaa omalta osaltaan. Poistan toki listalta kaikki ne, jotka eivät halua enää jatkaa mukana projektissa. Jos taas jostakin tuntuu siltä että ei osaa noita sivupalkin päivityksiä tehdä niin varmasti me muut autamme.

Viikkopudotuslistan julkaisunkin voisi lopettaa, koska meitä on näin vähän.

Projektin luonne on muuttunut kovasti matkalla ehkä ei ole enää kyse lankavaraston hävittämisestä vaan painon pudottamisesta ja täältä on siihen saanut sopivasti tukea.

Kertokaas muut mitä olette mieltä näistä ideoista.

Friday, October 28, 2005

Viikkopudotukset

Betsiina: -
Elli: -
Hanna: -
Hembu: -
Jaana: -
Kati: -
Kim:-
Kpupu: -
Kristel: + 0,1
Lape: -
Marja: -
Maria: - 0 kg + extrabonuksia 200 g
Minna: - 1,3 kg + extrabonuksia 200 g
Nanna: -
Ninni: -
Pirjo: -
Pirre: -
Riikka:- 0 kg + extrabonuksia 100 g
Sanni: -
Stricker: -
Susanna: -
Teija: -
Tuulia:-

Thursday, October 27, 2005

Tsemppaus auttoi!

Viime viikon takapakin jälkeen yritin tsempata kovasti, ja se auttoikin. Pudotusta viime viikosta peräti 1,3 kg, eli pääsin eroon takaisin tulleesta puolesta kilosta ja vielä sen kavereistakin :) Kokonaispudotus on nyt 5,2 kg. Valmistuneita töitä ei sen sijaan vieläkään ole, vaan kesken on iso läjä erilaisia joululahjaprojekteja :)

Muuten on ollut vähän väsynyt viikko. Kaamosmasennus alkaa käydä päälle, ja tekisi mieli vain nukkua, tai korkeintaan katsella telkkaria ja neuloa jotain syksyisen lämmintä :)

Takapakkia

Vaaka näemmä rankaisi viime viikon lepsuilusta, ja viikon virallinen lukema oli 100 g enemmän kuin viime viikolla. Huokaus. Tällä viikolla olen kuitenkin ottanut itseäni niskasta kiinni ja syönyt järkevästi ja jopa raahannut itseäni vähän liikkeelle. Toivottavasti ensi viikon lukema siis on parempi. Motivoin itseäni jo ennakkoon tilaamalla kilon myrkynvihreää Rowanin Corkia Jannette's Rare Yarnsista.

Valmiita töitä ei ole maagisesti ilmaantunut lisää. Keskeneräisiä sen sijaan on, kun hellämielisyyksissäni menin lupautumaan taas yhteen tilaustyöhön.

Kaikenkaikkiaan nyt vähän miinusmerkkinen viikko. Ehkä ensi viikolla on paremmin.

Friday, October 21, 2005

Akuutti motivaatiopula

Nyt tarvitsisi jotain tsemppausta... Laihis on sujunut tosi hyvin, mutta nyt on äkkiä motivaatio ihan kadoksissa ja kamalasti tekee makeaa mieli Ihan Koko Ajan. Liikkeellekään ei tee mieli lähteä. Mahtaakohan johtua syksystä?

Keksikääs, siskot jotain piristävää! Muuten menen ja ostan itselleni puoli kiloa suklaata ja syön kaiken ihan itse!

Thursday, October 20, 2005

Eipä mitään ihmeellistä

Eli paino pudonnut 200 g viime viikosta, valmistuneita töitä 0 kpl, joten aika laimea tämän viikon tulos.

Unohdin taas tehdä viime viikon pudotuslistan. Olen ollut jotenkin tosi väsy koko viikon, joten eipä ole paljoa mihinkään ylimääräiseen jaksanut keskittyä, jospa ensi viikko olis taas parempi...

Hidastus

Tämän viikon saldoksi jäi näemmä 300 grammaa pudotusta, mutta ei kyllä ihmekään. Ruokailut ovat nimittäin viikon mittaan olleet vähän mitä sattuu. Suunta on kuitenkin oikea edelleen, ja seuraavalla viikolla voisi yrittää vähän skarpata. Kokonaispudotus on nyt 18,4 kg, jos oikein laskin. Typerä flunssa vaivaa vieläkin, ja alkaa olla sellainen olo että tästä ei parane koskaan.



Bonuksia lasken itselleni taas reippaasti 100 grammaa. Viikon töinä ovat olleet pienet sukat. Nean sukat ompelin Regian tossupohjiin, joten nyt on lapselle töppöset avoimen päiväkerhon kylmille lattioille. Pohjat tosin ovat vielä pieneen jalkaan vähän suuret... Lisäksi tein kanssa-asujien vauvalle pitkävartiset sukat. Lankaostoksiin en ole tällä viikolla sortunut, hyvä minä!

Blaah

Painoa on viime viikosta tullut takaisin puoli kiloa, eli kokonaispudotus tippuu 3,9 kg:een. Nyt tympäisee kyllä. En ole mielestäni syöpötellyt älyttömästi ja liikuttuakin on tullut nyt kun flunssa on taas hellittänyt, joten en oikein ymmärrä, miksi. Ehkä pitäisi vain ensi viikolla entistä tarkemmin laskea jokainen pala, jonka suuhunsa tunkee?

Bonuksia lasken itselleni 50 g lisää valmistuneesta vauvanmyssystä; muuta uutta ei ole nyt valmiina, vaan sen sijaan kesken on useampikin iso työ...

Friday, October 14, 2005

Kannustusjoukkoihin minäkin

Ilmoittaudun nyt ihan virallisestikin kannustusjoukkoihin, vaikka jo sitä epäilin aikoja sitten. Koko kesän ja syksyn olen vain ostanut ja ostanut lankoja ja laihariakaan en ole jaksanut pitää, jotenkin on ollut liikaa stressiä ja hässäkkää :-(. Aloitan uudelleen sitten ensi keväänä ja sitten toteutan myös tavoitteeni!

Kaikille mukanaolijoille kiitos seurasta ja tsemppauksesta ja jäljellä oleville tsemppiä jatkoonkin. Hienoja tuloksia olette saavuttaneet, jatkakaa samaan malliin!

siirryn vaivihkaa takavasemmalle..

Eli jatkan kannustusjoukoissa. Lankaa kun on tullut ostettua ja vaa´an viisari ei ole liikkunut suuntaan eikä toiseen... toivotan hyvää jatkoa muille osanottajille. joku toinen kerta parempi tulos...

Thursday, October 13, 2005

hups

Niin siinä sitten kävi, että unohdin punnita itseni tänään. Pompin pirteänä ylös kukonlaulun aikaan ja kävin jo spinningissäkin ennen töiden alkua. Nyt aamupäivällä vasta tajusin, että vaa'alla käynti taisi jäädä väliin. Oho.
Kuvittelisin painon olevan kuitenkin varsin samoissa lukemissa kuin ennenkin. Mikä ihme siinä on, että vaikka kuinka monella teistä tuntuu tippuvan kevyesti 0,5 kg-1 kg viikossa, joskus enemmänkin ja ainakin näin ulkopuolisen silmissä ilman sen syvempää ponnistelua? Minusta alkaa jo tuntua, että nämä minun ihrat on varmaan jo hitsattu luihin kiinni, kun ei kertakaikkiaan irtoa.
Kuten Hembu tuossa aiemmin jo totesi, ei tavoitteen saavuttaminen alkuperäisessä aikataulussa ole enää mahdollista. Periksi en kuitenkaan aio antaa. Jatkan itsekseni sitten projektia tavalla tai toisella.

No pöh

Lisää viime viikosta 600 g siis eli oli noussut paino. Plääh. No ihan itseäni voin syyttää. On tullut syötyä vähän mitä sattuu...

Bonuksia suon itselleni 150 g siskonpojalle valmistuneesta haalarista, piposta sekä kaulaliinasta.

Painonhallintaa

Taas on yllättäen torstai. Tulos sama kuin viime viikolla eli kokonaispudotus edelleen 4,8 kg. Taitaa jäädä tuo tavoite saavuttamatta. Liikkua voisi aivan varmasti enemmän, mutta pimenevät illat eivät oikein houkuttele ulos. Toisaalta onhan sitä uimahalli ja kuntosalikin olemassa... No, ensi viikko on niin kiireinen ettei tarvitse ajatellakaan mitään ylimääräisiä aktiviteetteja, mutta ehkä sitten myöhemmin. Roosa No. 2 oranssista Kitten Mohairista valmistui ja se on aivan IHANA! Valitettavasti ajattelin lahjoittaa sen pois, eli täytynee tehdä uusi itselle :-) Ehkäpä vihreä tällä kertaa...

Hiiiidasta

Vaaka näytti taas vähän mitä sattuu, mutta jos nyt otan kolmesta tuloksesta mediaanin, niin pudotusta on viime viikosta "huimat" 200 g. Vähän nopeamminkin saisi edetä... Nyt on vähän epämotivoitunut olo kaiken kaikkiaan; olen taas flunssassakin, niin liikkumaankaan ei pääse, ja pitäisi kai syödä vielä vähemmän, mutta ei sitä flunssassa muitakaan iloja oikein ole ;)

Paitsi neulominen; viikossa on valmistunut peräti 3 työtä, joista voisin laskea itselleni bonuksia yhteensä 200 g.

Edit: niinjoo, kokonaispudotuksen olisi voinut mainita myös. Se on siis 4,4 kg.

Pudotus jatkuu

Kävin pitkällisen aamukeskustelun vaa'an kanssa, ja päädyimme siihen että tämän viikon pudotus on kokonaista 1,2 kg. Vähän turhankin tiivistä tahtia taas, siis. Flunssa, josta olen valitellut jo ainakin pariin otteeseen, on sitkeää laatua... Edelleen on puolikuntoinen olo, eikä ruoka ole maistunut kovin hyvin. No, eiköhän tästä elämä vähitellen voita. Kokonaispudotus on joka tapauksessa näillä lukemilla 18,1 kg, eli seuraavaan tavoitteeseeni ei ole kahta kiloakaan enää!

Tällä viikolla lasken itselleni myös 100 g bonusta, sillä päättelin eilen langanpäät toisesta Punahilkasta. (Työ on vielä tosin siinä mielessä kesken, että lupasin vuorittaa ponchon.) Lankaostorintamalla tapahtuu lipsahduksia, eilen postipoika toi tilaamani Silk Gardenit. On se kyllä ihanan tuntuista lankaa. ;)

Tuesday, October 11, 2005

Hei vaan kaikille!

Pahoittelen radiohiljaisuutta, blogin lukijat tietaakin etta netti on ollut nurin toista kuukautta. Nyt kumminkin pelaa :)

Suomen reissulla kiloja tuli nelja (!) ja ne lahtivat ekalla viikolla toissa, eli samoissa lukemissa ollaan. Tavoitteeseen en varmaan paase, mutta positiivista on se, etta vanhat vaatteet alkaa olla valjia eli jostain on jotain lahtenyt vaikka vaaka vaittaa toista. :)

Lankahamstraus on vienyt koko taman hienon laihdutusprojektin omalta kohdaltani aivan metsaan :) Joka tapauksessa jokainen lahtenyt kilo on plussaa, ja jokainen valmis neule myos :) Joten jatketaan hoikistumista!

Vaihteeksi resepti

Meillä tehtiin viikonloppuna pizzaa, ja vaikkei sentään onneksi ihan pannupizzaa niin paksupohjaista ja runsasjuustoista kuitenkin. Eilen illalla himoitsin viimeisiä rasvaisia palasia, mutta kehitin sitten vähän kevyemmän version suolaisesta naposteltavaksi itselleni. Pizzaleipiin tarvitaan seuraavia aineksia:

Sämpylä. Esimerkiksi ruissekoitesämpylä on fiksumpi versio kuin ihan vehnäinen.
2-3 tl ketsuppia
2 viipaletta broileri- tai kalkkunaleikkelettä, siis sellaista leivälle laitettavaa, rasvaa 1-3%
3-4 tl kevyttä pizzajuustoraastetta. Meidän kaapistamme löytyi pussi jossa on tekstin mukaan emmentalia, edamia ja mozzarellaa, rasvaa 17%.

Leikkaa sämpylä puoliksi ja voitele kevyesti ketsupilla. Leikkaa leikkeleet pieneksi silpuksi tai suikaleeksi ja laita sämpylöiden päälle. Ripottele päälle vielä pikkuisen juustoa. Lämmitä mikrossa kunnes juusto on sulanut.

***

Olen aikaisemminkin tehnyt erilaisia lämpimiä leipiä, mutta yllätyin siitä miten paljon se pieni hippunen ketsuppia vaikutti makuun. Tuli sellainen tunne, että olisi syönyt ihan "oikeaa" suolarasvaa, vaikka kokonaisuus oli huimasti kevyempi kuin samankokoinen pizzapala. ;)

Thursday, October 06, 2005

Samaa rataa maailma mataa

Ei pudotusta viime viikkoon verrattuna. Keskeneräisiä neuleita...hmmm.. monta. Liian monta. Tosin tuo lähestyvä joulu selittää osin asiaa, kaikkia töitä ei voi tehdä kaikkien nähden, heh. Tosin kaksi valmistunuttakin työtä lähti jo uusille omistajilleen viikonloppuna. Teddystä syntyi nopeasti kaulurit sukulaistytöille. Kiva, saan sentään jotain valmiiksikin! Ostettuja lankoja paljon, mm. kirjoneuletakkiin viimeisimmästä Modasta. Eikä hajuakaan milloin muka ehtisin sitä edes aloittaa. Väsyttää ja tylsistyttää. Viikonloppu ehkä auttaa, ainakin hetkeksi. Mieluiten vain neuloisin ja nukkuisin, mutta kun työ häiritsee näitä lempiharrastuksiani pahasti :-(

nollanolla

pudotusta tämänaamuisen lukeman perusteella tällä viikolla 0,00. Ei se mitään. Jostain ihmeen syystä aika monet vanhat vaatteet ovat alkaneet mahtua päälle - oiskohan laihtumisesta huolimatta sitten vaikka vyötärö kutistunut omia aikojaan? Kannatan ja suosittelin lämpimästi pilatestunteja kaikille. Minulle se on tehnyt tosi hyvää; olen suorastaan addiktoitunut.

Lievää pudotusta

Painoa tippunut viime viikosta 0,4 kg eli kokonaispudotus 7,6 kiloa.

Bonuksia otan avokin valmistuneesta paidasta sekä kynsikkäistä yhteensä 300 g (sanokaa mitä sanotte, mutta olen tuohon paitaan niin tyytyväinen ja iloinen kun sain sen valmiiksi). Kuvia löytyy tuolta mun blogista.

Nyt olen parina päivänä käynyt jopa lenkilläkin ja kyllä on ollut virkeä olo ulkoilun jälkeen. Sauvojen kanssa kun kävelee niin vauhtikin kiihtyy huomaamatta. Tarttee taas tänään lähteä lenkkeilemään...

Niin ja viime viikolla uskaltauduin kokeilemaan yksiä tähän asti pieniä samettihousuja ja nehän vain hujahtivat päälle. Voi sitä iloa ja onnea, kyllä taas löytyi puhtia painonpudotukseen.

Seuraavalle kymmenluvulle

Hurja pudotustahti jatkuu. Jo ties kuinka monetta viikkoa painoa putosi suunnilleen kilon verran, eli kokonaispudotus on nyt 16,9 kg. Tuleekohan se takapakki sitten ensi viikolla? Tosin olen taas ollut flunssainen, ja ehkä syönyt vähän heikosti... Ehkä se vaikuttaa asiaan.

Minnan tavoin on lankaostoksia nyt tullut vähän turhan paljon, viimeksi vähän sukkalankaa. Niin, ja sorruin viimein myös tilaamaan pari kerää Noron Silk Gardenia kokeiltavaksi. Hups.

Mietin eikö minulla tosiaankaan ole mitään bonuksia laskettavaksi, mutta näin taitaa oikeasti olla. Neulon kyllä paljon, ja useampi työ on edistynyt. Ehkä sitä saisi enemmän aikaan jos keskittyisi yhteen neuleeseen kerrallaan. ;)

Myönteisiä yllätyksiä

Olin ihan varma, että nyt on taas tullut takapakkia - viikonloppuna kun tuli nautittua tyhjiä kaloreita alkoholin muodossa ja sitten seuraavana päivänä krapulapizzaa :] Toisin kuitenkin kävi; vaaka väittää viime viikosta pudotusta 600 g, joten kokonaispudotukseni on 4,2 kg. Bonuksiakin on tullut 100 g, kun viimeistelin joululahjaneulepaidan viimein.

Lankaa on sen sijaan tullut ostettua ja muuten haalittua ihan liikaa; minulla kun on hyvä lankahamsterivaihe näköjään vasta alkamassa...