Thursday, January 26, 2006

Pudotusta vaihteeksi

Viime viikosta on tullut pudotusta kokonaista 600 grammaa, mikä on viime viikon äkilliseen nousuun nähden upea ja mahtava saavutus. Kyllä tämä ehkä tästä taas vähitellen, tosin kun olen yrittänyt keventää ruokavaliota niin on aika vahvasti sellainen olo ettei mitään saa syödä.

Pari päivää olen syönyt lounaaksi ruisleipää ja hyvin kevyttä porkkanakeittoa. Keitto syntyy näin:

Kuoritaan ja paloitellaan isoon kattilaan reipas määrä porkkanoita ja sipulia. Lisätään vettä kunnes vihannekset peittyvät kunnolla, heitetään joukkoon lihaliemikuutio tai pari maun mukaan, ja keitetään kunnes porkkanat ovat kypsiä. Sekoitetaan joukkoon pari ruokalusikallista kevyttä yrttituorejuustoa (rasvaa 15% tai alle). Soseutetaan keitto sauvasekoittimella ja lisätään tilkka rasvatonta maitoa jos keitto on liian paksun tuntuista. Maustetaan mustapippurirouheella, korianterilla ja rakuunalla.

Keittoa voi varioida laittamalla joukkoon esimerkiksi tomaattipyreetä tai -murskaa, kukkakaalia, lanttua... Itse laitan keiton joukkoon pari ruokalusikallista joko kevyttä tai rasvatonta raejuustoa.

Nollalinjalla ja hääpaniikki

Viime viikosta +/- nolla. Mutta nyt pitää alkaa skarpata toden teolla: olen menossa kesällä naimisiin, ja siinä vaiheessa olisi tosi kiva olla huomattavasti hoikempi :) Ensi viikolla selviää, pääsenkö kuinka hyvin vauhtiin tässä...

Thursday, January 19, 2006

Hiiiitaaasti eteenpäin

Olin eilen jo aika varma, että viikon saldo on plussaa, mutta ei sentään - vaaka näytti 200 g miinusta viime viikosta. Vähän reippaampikin tahti voisi kyllä olla :] Mutta ainakin suunta on edelleen oikea.

Masentaa

Paino oli viikon aikana noussut lähes kilon, vaikka en mielestäni ole syönyt mitenkään eri tavalla tällä kuin edellisellä viikolla. Järki sanoo, että syynä voi ihan hyvin olla taas vaivaava flunssa tai vaikka suolainen ruoka joka kerää nestettä, mutta masentaa kyllä silti. Minulla on nyt kestänyt jonkinlainen tasannevaihe painonpudotuksessa jo pari kuukautta, ja seuraava välitavoite alkaa tuntua mahdottomalta.

Masentaa.

Thursday, January 12, 2006

alaspäin eli sivulukemasta -0,2 kg

Hitaasti tullaan, jotain 0,5 - 1 kg /kk. Mutta mitäs väliä vauhdilla, kunhan suunta on kohdallaan.
Nyt siis pudotus -2,2 kg.

Joulusuklaat lähtivät pois :)

Miinusta viime viikkoon oli vaa'an mukaan 200 g, eli joulun aikana tulleet suklaalisät lähtivät :) Mikään huima tulos 200 g:n pudotus toki ei ole, mutta ainakin suunta on taas oikea, ja liikuttuakin on nyt tullut reippaasti.

Oikeilla raiteilla

Näemmä skarppaaminen tuottaa tulosta, ja paino on viime viikosta pudonnut 400 grammaa. Ei siis mikään huima tulos, mutta suunta on oikea. Eiköhän tämä taas tästä vähitellen! Vielä on suunnilleen kilo matkaa alimpaan lukuun, jossa olen projektin aikana ehtinyt käydä.

Nyt reippaasti syömään puuroa ja ruisleipää, niin lähtee päivä käyntiin. ;)

Friday, January 06, 2006

Laho pää ja vähän plussaa

Joululoman jäljiltä viikkorutiinit on taas kadoksissa ja unohdin eilen autuaasti punnituksen. Tänään sitten korjasin asian. Joulun aikana on tullut 200 g plussaa - ei hyvä, mutta pahemminkin voisi toki olla.

Nyt pitää ottaa itseään niskasta kiinni heti alkuun ja tsempata uuteen vuoteen :)

Thursday, January 05, 2006

Melkein peranpitaja eika valoakaan tunnelin paassa nay

Meinasi taas unohtua tama torstaivaaka. Tulos: ei hyva. Samassa ollaan. Jouluna syotiin hirveasti, ja ihme kylla, kiloja ei tullut lisaa. Jouluna syotiin muuten hyvin Atkins-painotteisesti, jostain syysta hiilarit ei napanneet. Mutta herranmunjee miten napa olikin pinkeana, ja pitkaan! Ei hyva olo ollenkaan.

Arki koitti, ja meilla on palattu normaaliin jarjestykseen. Janna miten pian maha on tottunut pienempiin annoksiin. Aiemmasta annoskoosta tulee ihan paha olo, kun on syonyt liikaa. Ja pienemmalla maaralla parjaa ihan yhta hyvin. (Kuolemattomia viisauksia, ja ihan itse keksittyja. :D)
Joka tapauksessa edistysta on tapahtunut ainakin vahan: vaikka vaaka nayttaa samaa (vaa'assa vikaa?), jostain jotain lahtee, koska ostamani pienemmat housut alkaa olla jo aika valjat. Ostin pari viikkoa sitten koon 13 housut (ehka joku 38/40) kun aiemmin on mennyt koko 16 (eli ehka 44?). Ja nama pienemmat on nyt sitten valjat jalassa. Merkillista.

Leikkia jatketaan, eika vahiten Kristelin huimien saavutusten innoittamana! Bikinikuosissa tuskin ollaan taallakaan, mutta jospa serkun kesahaihin saisin laittaa vahan istuvampaa kolttua, ettei tarttisi teltoissa kulkea. :)

Niin ja näin

Uusivuosi taisi potkaista takaisin sen mitä joulussa säästettiin: vaaka näyttää nyt noin 700 grammaa plussaa. Osa tästä voi olla ns. luonnollista turvotusta, osa eilisiltaisen salillakäynnin lihaksiin keräämää nestettä (?). Eli palataan asiallisempaan vaakalukemaan ensi viikolla.
Tässä viikossa positiivista on ollut runsas ja monipuolinen liikunta ja ulkoilu. Sen sijaan ruokavalio vaatii aika lailla hienosäätöä. Ilmeisesti huomaamattani tulen napostelleeksi paljon sellaistakin, mikä ei olisi niin toivottavaa. Yritän nyt tietoisesti löytää päivittäin syömisestäni näitä ongelmakohtia ja keksiä niihin jotain "korvaavaa". Tästä pakollisesta maidoton/viljaton uudesta elämäntavasta johtuen niiden vaihtelevien ja monipuolisten välipalojen keksiminen ei vaan aina ole niin helppoa!

Joulusuklaan kosto

...ei ollutkaan niin paha kuin kuvittelin. Luulin olevani pari kiloa plussalla, mutta vaaka näyttääkin vain 600 grammaa lisää joulua edeltävään tulokseen. Osansa tähän on kyllä hämmentävällä tapauksella, joka sattui tuossa vuodenvaihteessa: uudenvuodenaattona alkoi tuntua siltä, että olen syönyt liikaa makeaa ja rasvaista, ja pitäisi keventää. Aikaisemminhan en ole tuntenut sellaista käsitettä kuin "liikaa makeaa", joten nämä viime kuukaudet fiksummilla syömisillä eivät ilmeisesti ole menneet makuhermojenkaan kannalta hukkaan. Alunperin olin ajatellut pitää laihdutuslomaa loppiaiseen, mutta siistinkin turhat pois ruokavaliosta sitten jo viime viikonloppuna.

Nyt siis taas uudella innolla painoa pudottamaan. Bikinimittoihin en kesäksi pääse, mutta jos nyt edes pienempiin ja sievempiin vaakalukemiin.