Thursday, March 30, 2006

Milloinhan olen viimeksi paivittanyt? No, samassa ollaan edelleenkin. Mie en ymmarra. Koitan syoda terveellisemmin, ja liikkua, ja juon vetta kamelin lailla. Missaan ei nay.

Vaatekoko kummiskin on edelleen pienempi, jotain on taytynyt tapahtua.

Ei auta kuin jatkaa. :)

Tarina housuista

Viime elokuussa tarvitsin paniikinomaisesti juhlahousut. Marssin makutuomarin kanssa kiertämään Stockaa ja Sokosta, joista jälkimmäisessä ihastuin kotimaisen merkin ihaniin, mutta ah-niin-kalliisiin sireeninliiloihin housuihin. Kyseinen merkki on tunnettu siitä, että mitoitus on melko niukkaa ja suunniteltu "pitkille ja hoikille". Kun vihdoin sain ängettyä itseni _iso_kokoisiin housuihin, joissa oli noin puoli metriä liikaa lahjetta, totesin housut edelleen ihaniksi, mutta hinta-laatusuhteen heikoksi. Ja itseni surkeaksi pulleroksi. Kotimatkalla sain muistaakseni itkuraivarin.

Ja kuinkas sitten kävikään? Ostin eilen samaiset housut Sokkarin 3+1 päiviltä, ainakin kaksi kokonumeroa pienempinä. Ne sujahtivat jalkaan oikein mukavasti. Samoin hinta oli kutistunut reilusti, luksushousuista maksoin loppujen lopuksi vaivaiset 29,50!

Eli hyvä mieli on, vaikka vaaka oli pompsahtanut tällä viikolla runsaat 1,5 kg ylöspäin. Nyt lienee enimmäkseen kysymys siitä silloin tällöin toistuvasta turvotuksesta, joten ehkä ensi viikolla saadaan luotettavampi lukema. Pienentynyt vaatekoko antaa uskoa siihen, että hommassa ollaan menossa oikeaan suuntaan. Ostin muuten viime viikolla uudet farkutkin, niin pientä tuumakokoa en muista ennen omistaneeni. Painoa on kyllä silti edelleen paljon reippaammin kuin nuorempana, joten ilmiö on hyvin mielenkiintoinen...

Nousua

Paino on noussut viikon aikana kilon. Masentaa. En ole kyllä syönytkään mitenkään erityisen hyvin, että oma vikahan se on.

Alan olla kypsä luovuttamaan kohta, kun tässä parin kilon tarkkuudella samoissa lukemissa on seilattu jo jostain marraskuun lopulta lähtien. Alkaa jaksaminen loppua. Ei minusta taida saada lähellekään normaalipainoista.

Thursday, March 23, 2006

Edistystä edelleen

Olin ihan varma, että on taas tullut takapakkia, kun olen ollut kotona flunssaisena ilman muuta tekemistä kuin syöminen :] Ilmeisesti en sitten kuitenkaan ole syönyt niin paljon kuin kuvittelin, sillä vaaka antoi tulokseksi 400 g miinusta viime viikosta! Nyt viimein alkaa vaikuttaa siltä, että tämä sujuu...

Olo on kuin pullataikinalla

Vaaka väittää, että paino on pudonnut viime viikosta 200 grammaa, mutta ei kyllä tunnu laisinkaan siltä. Pikemminkin olisin kuvitellut kilon nousua, koska olo on kuin turvonneella pullataikinalla. No, onneksi suunta nyt taas on oikea.

Thursday, March 16, 2006

Hupsista hei

Kumma kyllä paino putosi tälläkin viikolla - kokonaista 700 grammaa! Ja ne viime viikolla paisuneet sentit ovat nyt edelleen hävinneet jonnekin. Kaipa tästä tosiaan tulee vielä jotain, vaikka kauanhan se kestikin!

Nollalinjalla

Plusmiinusnolla viime viikosta, mutta ei sentään mitään holtitonta painonnousua, vaikka sitä vähän pelkäsin :] Syömiseen pitäisi jaksaa kiinnittää vielä enemmän huomiota (laiska paska kun olen, pakastepizzaa yms. tulee syötyä turhan usein); liikuntapuoli alkaa olla aika hyvissä kantimissa...

Edelleen ylöspäin

Jaha, viime viikosta suunta on näemmä ylöspäin, nousua liki puoli kiloa. Harmittaa, kun on kuitenkin nyt kiinnittänyt paremmin huomiota syömisiin ja yrittänyt pysyä kohtuudessa, mutta viiveellähän nämä painon liikahdukset tapahtuvat. Pitäisi vaan yrittää motivoida itseään jatkamaan samalla tarkemmalla linjalla.

Olen taas päässyt ruisleivän makuun, mikä on mukavaa. Samaten olen yrittänyt opetella syömään välipalaksi porkkanaa tai jotain hedelmiä enkä aina vaaleaa leipää monin täyttein. Viime aikoina on tehnyt mieli aika suolaisia ruokia, joten sekin varmaan vaikuttaa painonnousuun: suola kuitenkin kerää nestettä aika reippaasti. Mietin myös vaikuttaisiko se, että olen vähentänyt kahvinjuontia. (5-6 isoa mukillista kahvia joka päivä ei ehkä ole ihan tervettä. ;))

Nå, eiköhän tästä ole hyvä jatkaa. Ensi viikolla paremmin. :D

Saturday, March 11, 2006

Mää kutistun!!!

Ihmeiden aika ei ole ohi - vaaka oli sykähtänyt alaspäin kokonaiset 0,9 kg eli kokonaispudotus on jo 6,5 kg. No, pitkäänhän tätä on tahkottukin.

Ja painon putoaminen kostetaan sitten toisaalta - vyötärö oli leventynyt useita senttejä!?! Ne ovat ilmeisesti nousseet ylöspäin, sillä peffa oli vastaavasti kaventunut...

Friday, March 10, 2006

Pientä pudotusta kai :)

Vaaka näyttää edelleen mitä sattuu; eilen tulokset heittelivät todella paljon, joten en viitsinyt raportoida ennen kuin kokeilin tänä aamuna uusiksi. Keskiarvon perusteella hidas pudotustahti näyttäisi kuitenkin jatkuvan, miinusta on 200 g. Ainakin liikuttua on tullut viime aikoina paljon, vaikka välillä on sitten tullut syötyäkin epämääräisyyksiä...

Thursday, March 09, 2006

Hormonihyrrä

Joku hormonihyrrä on taas selvästi pyörähtänyt, koska vaaka väittää että olen lihonnut yli kaksi kiloa viime viikosta. Syvä huokaus. Osan siitä on kyllä pakko olla jotain nestettä, mutta ei tämä kovin rohkaisevaa kuitenkaan ole. Heitteleekö teillä muilla paino näin holtittomasti?

Friday, March 03, 2006

Yllätys!

Kas, paino oli sittenkin pudonnut puoli kiloa! Olen tosi yllättynyt, koska syöminen on ollut vähän mitä sattuu viime aikoina. Sellainen peruskuri on ilmeisesti kuitenkin pitänyt: neuletapaamisessa tuli syötyä kakkua, mutta muuten olen selvinnyt viikolla aika hyvin kevyillä välipaloilla.

Katsotaan jatkuuko tämä pudotus vielä ensi viikolla. Seuraavaan vaa'an kymmenlukuun on vielä pari kolme kiloa matkaa, mutta se alkaa tuntua jo ihan realistiselta tässä kevään mittaan.

Thursday, March 02, 2006

Nolostus

Tänään näemmä ensimmäisen kerran kävi niin, että unohdin aamu-unissani punnita itseni! Nyt olen jo syönyt aamiaista ja pukeutunut, joten vertailukelpoista lukemaa ei taida enää saada... Yritän muistaa huomenna! Tuntuma on, että painoa olisi tullut vähän lisää, mutta katsotaan nyt.

Pudotusta vaihteeksi (ehkä :)

Vaaka näytti tänään varsin vaihtelevia lukemia, mutta mediaanin perusteella vaikuttaisi siltä, että suunta on taas pitkästä aikaa alaspäin - pudotusta viime viikosta 400 g. Iloitsen nyt siitä, että paino on alimmassa lukemassa, mitä se on tämän vuoden puolella ollut, ja yritän jatkaa skarppaamista (tänään olisi tarkoitus mennä salille, ja huomenna alkaa kuntonyrkkeilykurssi :).