Sunday, May 22, 2005

Karkkipäivä ja parempi mieli

Perjantai-iltana iski kamala masennus. Miks mä oon tämmöinen, ja miks pitää olla tyhmällä dieetillä, tyhmä ylipaino, jne. Lauantaina meillä sitten vietettiin karkkipäivää, ja totesin että sokerivajaustahan se perjantain kiukuttelu taisi ollakin, koska mieliala parani monta pykälää.

Karkkien lisäksi herkuttelimme ex tempore ruotsin tv:n hassusta ruokaohjelmasta bongaamallani jälkkärillä, joka sopii laihduttajillekin. Siinä ei nimittäin ole yhtään sokeria eikä rasvaakaan jos ei pelkistä banaaneista tee... Vegaaneille tämä ei sovi, koska siinä on liivatetta. Kyseessä on siis hedelmähyytelö, ja tällaisella ohjeella itse tein:

Askel 1: Etsi kaapeista muutama hedelmä. Itse käytin neljään pikkuannokseen yhden banaanin, omenan ja tölkillisen ananaspaloja. Paloittele hedelmät suupaloiksi ja jaa annoskulhoihin. Ruokaohjelman kokki laittoi omaan versioonsa kivettömiä rypäleitä, kiiviä ja omenaa.

Askel 2: Laita liivatelehtiä likoamaan kylmään veteen. (Itse käytin 6, ja sain oikein hyvää tytisevän kiinteää hyytelöä.) Laita hellalle pieneen kattilaan noin 2-4 desiä sokeroimatonta hedelmämehua, riippuen annoskulhojen koosta. Itse hulautin kattilaan näppituntumalta sopivan paljon omenatäysmehua ja ananastölkin liemen. Päärynämehu olisi varmasti myös hyvää, tai makeuttamaton rypälemehu jos tahtoo jotain kirpeää.

Askel 3: Kun mehu on höyryävän kuumaa ja liivatelehdet sopivasti lionneet, purista liivatteesta vesi ja liuota lehdet mehuun. Sekoita seos hyvin ja kaada annoskulhoihin hedelmäpalojen päälle. Laita kulhot jääkaappiin noin 2-3 tunniksi, tai vaikka yön yli.

Tosi hyvää, ja kerrankin sellaista jälkkäriä josta ei tarvitse tulla yhtään huono omatunto. :) Maistuu hyvältä vaikka kevytjätskin kanssa myös, tai kevyen vaniljakastikkeen! (Tai kermavaahdon, mutta se ei ehkä ole laihduttajayhteensopiva vaihtoehto. ;))

1 Comments:

At 18:58, Blogger Nimuel said...

Mä muuten tiedän keinoja tuohon makeanhimo-ongelmaan laihdutettaessa. Yksi konsti on sinkkitabletit. Toinen konsti on syödä äkkiä jotain oikein proteiinipitoista. Se usein auttaa. Ikäänkuin vaihdetaan intohimon kohdetta. Proteiini lisää parhaiten kylläisyyden tunnettakin ja ehkäpä silloin ei tee niin paljoa mieli makeaa.
Kolmas konsti on tumma suklaa. Onhan siinä toki rasvaa ja sokeria, mutta se helpottaa makean himoon usein vähäisempänä määränäkin ja mitä enemmän kaakaoprosentteja on, sitä parempi. Suklaassa on muuten paljon terveellisiä aineita, kuten flavonoideja ja sinkkiä. Suklaan syöminen myös lisää mielihyvähormonien eritystä.

 

Post a Comment

<< Home