Sunday, June 12, 2005

Mä taidan tästä edes raportoida vain joka kuukauden eka torstai painon.

En mie taho yhtenään vaakalla hyppiä! Muuta laihisjuttua kyllä mielelläni tänne kirjoittelen.

Tiesittekö muuten, että sokeri aiheuttaa muiden pitkälle jalostettujen hiilihydraattien tavoin b1-vitamiiniin puutosta? Sokerissa, valkoisissa jauhoissa, valkoisessa riisissä yms. ei ole itsessään b1-vitamiinia, joten ne pakottavat elimistön ammentamaan kyseistä vitamiinia varastoistaan, jotka tyhjenevät nopeasti, sillä itse hiilihydraattien poltaamiseen aineenvaihdunnassa tarvitaan suuria määriä b1-vitamiinia. Sen puute aiheuttaa mm. heikkohermoisuutta, väsymystä, masennusta, keskittymis- muisti- ja aistimisvaikeuksia. Mitäköhän tapahtuisi, jos kouluvaikeuksia potevilla lapsilla testattaisiin ruokavaliota, josta karsittaisiin huonot hiilihydraatit pois? Ainakin joillakuilla koulunkäynti ja sosiaalinen kanssakäyminen ihmisten kanssa voisi helpottua.

Sokeri on siis myrkkyä! Sokeri on kerettiläisyyttä. Sokeri tappaa enemmän ihmisiä kuin alkoholi ja huumeet yhteensä.

3 Comments:

At 23:49, Blogger Tuulia said...

Hmm, janna homma, yksi kaverini tuumasi jo aikoja sitten etta kaikki tumma on hyvaksi, siis suklaa ja tumma riisi ja taysjyvajauhot jne. Eiko niissa ole justiinsa tata b1:ta?

Jos joku on muuten kattonut sen hirvean dokkarin, SuperSize Me, niin siinahan oli yks koulu, missa jatettiin ranskikset, sipsit ja hampurilaiset + sokerilimsat pois ruokavaliosta (kun ne muuten on normaalia kamaa kouluruuassa!), ja korvattiin naa tavallisella "kotiruualla". Eli koulussa tehdaan itse kaikki ruuat alusta asti. Kuulemma oppimishairioisten koulusta oli tullut aivan erilainen paikka, lapset oli rauhallisia ja jaksoivat keskittya kun verensokeritaso oli tasaisempi ja ruoka parempaa. Mene tieda, minusta kotiruoka hakkaa aina tommoisen saastan :)

Sokerista viela sen verran, etta mun laihkarin yks suurimpia ongelmia on piilosokerin valttaminen. Sokeria on nimittain IHAN kaikkialla. Ruokaa mainostetaan rasvattomana, ja sitten sokeria on laitettu senkin edesta. Kaikkein vahimmalla kai paasisi kun tekisi kaiken itse.

Mista tulikin mieleen, ruisleipaa on pakko leipoa tanaan. Aijai sita tuoreen leivan tuoksua :)

 
At 07:55, Blogger Tuulia said...

Kotiruuasta on pakko viela sanoa :)

Siis olen ihan samaa mielta, harva osaa enaa tehda sita "aitin" ruokaa, siis kasitella raaka-aineita. Tama ulkomailla asuminen on ollut ainakin siina hyva, etta ruisleivan (ja muutenkin leivan) leipominen on ollut pakko loytaa uudelleen. Ja kaiken muunkin ruuan tekeminen, suomalaiset einekset ovat ihan ravintolakamaa naihin paikallisiin nahden! :) Toisaalta kumpikaan meista ei enaa opiskele, opiskelijoiden dieetti ei aina ole kauhean terveellinen..

Moniko muuten meista laihduttajista tekee itse ruokaa, vai tyydytaanko kaupan hyllyjen antimiin? Kotiruoka kasitteena tuntuu olevan vahan erilainen kuin ennen, eiko?

Aijuu, ja vuodatukseni lopuksi mainosten maailmaa taallapain:
pizza on kevytruokaa ja sopii laihduttajille eraan mainoksen mukaan, siina ei ole hiilareita! Pizza tosin kelluu rasvassa...

ps. rasvaa en vastusta ollenkaan, sita tarvitaan. ja hiilareitakin, sopivasti. :)

 
At 15:29, Blogger Nimuel said...

Tuulia: Mä teen aika lailla itse kun tuntuu, että valmisruokiin työnnetään melkein kaikkiin huonolaatuisia hiilareita, kuten sokeria(ilmoitetaan usein glukoosina), Perunaa, jauhoja yms..

Kun opettelee pikkuhiljaa tekemään itse ruokaa perusraaka-aineista, alkaa pilkkominenkin sujua nopeammin eikä enää kaipaakaan sitä teollisen safkan makua. Ne maistuu einekset jotenkin aina samalta. Hyvät välineet ja järjestys kun on keittiössä niin on helpompi kokata. Montignacin dietillä pystyy kyllä säveltämään itse "pikaruokaakin". yhtenäkin päivänä mulla oli kurkku toisessa kädessä ja toisessa kädessä täyslihamakkara. Oli helppoa ja nopeaa eikä edes tullut tiskiä. Hyvä lounas.=)

 

Post a Comment

<< Home