Tuesday, October 11, 2005

Vaihteeksi resepti

Meillä tehtiin viikonloppuna pizzaa, ja vaikkei sentään onneksi ihan pannupizzaa niin paksupohjaista ja runsasjuustoista kuitenkin. Eilen illalla himoitsin viimeisiä rasvaisia palasia, mutta kehitin sitten vähän kevyemmän version suolaisesta naposteltavaksi itselleni. Pizzaleipiin tarvitaan seuraavia aineksia:

Sämpylä. Esimerkiksi ruissekoitesämpylä on fiksumpi versio kuin ihan vehnäinen.
2-3 tl ketsuppia
2 viipaletta broileri- tai kalkkunaleikkelettä, siis sellaista leivälle laitettavaa, rasvaa 1-3%
3-4 tl kevyttä pizzajuustoraastetta. Meidän kaapistamme löytyi pussi jossa on tekstin mukaan emmentalia, edamia ja mozzarellaa, rasvaa 17%.

Leikkaa sämpylä puoliksi ja voitele kevyesti ketsupilla. Leikkaa leikkeleet pieneksi silpuksi tai suikaleeksi ja laita sämpylöiden päälle. Ripottele päälle vielä pikkuisen juustoa. Lämmitä mikrossa kunnes juusto on sulanut.

***

Olen aikaisemminkin tehnyt erilaisia lämpimiä leipiä, mutta yllätyin siitä miten paljon se pieni hippunen ketsuppia vaikutti makuun. Tuli sellainen tunne, että olisi syönyt ihan "oikeaa" suolarasvaa, vaikka kokonaisuus oli huimasti kevyempi kuin samankokoinen pizzapala. ;)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home