Monday, June 06, 2005

juhuu! & keittovinkki!

Noniin, vaaka naytti aamulla -7 paunaa (3,2 kg) vahemman! Eli nyt painoa on 92,6 kg. Eihan taa kaikki voi olla vaan nestetta, eihan? :)

Suu oli messingilla, kun sain siivottua koko paivan ja tein pienen kokeilevan (lue: jaakaappi taas ihan tyhja!) retken keittioon :) Ajattelin teille vinkata taman tanaan keksimani reseptin peruskeitolle, jota on helppo muuntaa sen mukaan, miten kevytta tasta haluaa.

Sekametelisoppa:

3 perunaa
100g raastettua porkkanaa
100g kaalta pieneksi silputtuna
25-50g voita (no, ehka oliivioljykin kay, mie kokkailen vain voin kanssa silloin kun kokkaan...)
150g maissia (purkkiversiota)
vetta
kasvisliemikuutio

Kuullota kaali sulatetussa voissa, niin etta kaalista alkaa irrota nestetta. Lisaa n. litra vetta, kasvisliemikuutio, kuutioidut perunat ja porkkanaraaste. Maissi lisataan, kun perunat ja porkkanat ovat melkein kypsia. Kun kasvikset ovat kypsia, soseuta ne tehosekoittimessa/sauvasekoittimella. Jos ei tykkaa sattumista, niin ehka on syyta siiviloida seos ja murskata sattumia lusikalla.

Kaada seos takaisin kattilaan ja lisaa

0,5 dl maitoa/kermaa (huom! rasvaton maito ei kay)
50 g tuorejuustoa ja 50 g portobellojuustoa TAI 100 g kevyttuorejuustoa
valkopippuria
yrttisekoitusta tai tuoreita yrtteja (esim. tuore basilika on aika nannaa)
1 rkl murskattua valkosipulia
tabascoa
3 rkl hakattuja oliiveja

Anna seoksen kiehahtaa niin etta juustot sulavat. Juustojen maaraa voi vaihdella maun ja keveyden mukaan, mutta tarkoitus on, etta keitto on vaalea, joka on joskus maitoa ja juustoa nahnyt. (Siis sellainen ruokaisampi keitto, meidan miehen kurkusta ei mene muut alas. Kuulemma "vauvat" syo semmosia muussattuja keittoja..) :D Varmasti vois tehda ihan maidottoman ja rasvattoman kasvissosekeiton, mie en nyt tehny :) Tabascoa riittanee ihan 0,5 tl, se antaa kivasti potkua. Samoin valkosipulin voi jattaa pois, jos ei tykkaa.

Ja tata toki saa muunnella niinkuin haluaa, itse aattelin kokeilla sienia tai kanasuikaleita taman kanssa. Ainakin meilla maistui sunnuntaisoppana, joten mielikuvitus laukkaamaan :) Ja toki soosin voi pakastaa ja nauttia lounaana myohemmin.

Aijuu, ja on aivan torkean ihanaa tuoreitten kaurasampyloitten kanssa :)

0 Comments:

Post a Comment

<< Home