Monday, June 13, 2005

tänään tein klubitalolla tällaista ruokaa:

Reseptin kehittelin ihan extempore omasta päästä kun tarvittiin ruoanlaittaja ja minä suostuin jos sain tehdä ruokavalioni mukaista ruokaa.

Naudan maustamaton grillipihvi leikataan suikaleiksi. (tähän toki käy jokin muukin naudanlihan muoto tai vaikkapa possu tai kana)

Suikaleet pistetään kippoon ja perään laitetaan chilitahnaa, valkosipulimurskaa ja soijakastiketta. Annetaan marinoitua vähintään puoli tuntia, parhaimmassa tapauksessa useita tunteja tai jopa vuorokauden.

Paistetaan naudan suikaleita oliiviöljyssä ja voissa laittaen ne oikein kuumalle pannulle, jotta saadaan kaunis paistopinta ja liha säilyy mehukkaana. Kun liha on kauniin ruskeaa, laitetaan pannulle myös suikaloitua paprikaa, purjoa ja herkkusieniviipaleita. Kypsennetään, kunnes ylimääräinen neste on haihtunut ja vihannekset ovat kypsiä.

Tarjoillaan höyrytettyjen kukkakaalien ja parsakaalien kanssa ja lisukkeeksi myös tuoretta kurkkua ja tomaattia. Itsetehty maustevoi kruunaa ruoan.

Maustevoi:
voita, tilliä, yrttisekoitusta, suolaa, valkosipulimurskaa. Sekoitetaan ja pistetään jääkaappiin maustumaan ja kovettumaan. Listätään nokare sekä höyrytettyjen vihannesten, että liha-kasvispaistoksen päälle juuri ennen tarjoilua kun ruoka on vielä kuumaa. Kerralla voi tehdä isommankin satsin maustevoita. Se säilyy aika kauan jääkaapissa ja toimii kastikkeena lämpimien ruokien kanssa.

Tämä ruoka on Montignacin dieetin mukainen. Siinä on rasvaa ja proteiinia, mutta vähän hiilihydraattia eikä juuri lainkaan huonolaatuisia hiilihydraatteja.( soijakastikkeessa ja chilitahnassa voi olla hieman, mutta määrä on hyvin vähäinen)

4 Comments:

At 17:49, Blogger Tuulia said...

Ai etta kuulosti hyvalta! (Tattis, nyt ei tartte miettia mita syodaan illalla :D)

En noihin eri dieetteihin ole niin syvallisesti perehtynyt mutta eiko kasviksiin kavis myos porkkanat? En tiia mika ihme porkkanahimo on iskenyt.. ;)

Tattis viela ihanasta reseptista!

 
At 18:07, Blogger Nimuel said...

Tuulia:
Montignacin diettiin kuuluu, että painonpudotusvaiheessa pidättäydytään niistä ruoista, jotka kohottavat vähänkin enemmän verensokeria(ja näin ollen aiheuttava runsaampaa insuliiniineritystä, joka taasen varastoi rasvaa). Itsestään selvät kielletythän nyt ovat tietenkin sokeri, valkoinen jauho, valkoinen riisi ja peruna ym. hyvin tärkkelyspitoiset ja pitkälle jalostetut hiilihydraatit. Lisäksi tässä vaiheessa 1, eli painonpudotusvaiheessa vältetään myös porkkanaa, punajuurta ja maissia, koska ne kohottavat myös melko paljon verensokeria/insuliinintuotanto. Sitten kun tavoiteltu paino on saavutettu, siirrytään vaiheeseen 2, jossa ylläpidetään saavutettua painoa ja voidaan jo välillä herkutella. Tuohon vaiheeseen sitten jo kuuluvat porkkana, punajuuri ja joskus harvoin myös muut "kielletyt" ruoka-aineet. Harkitusti voidaan repsahtaa kerran pari viikossa herkuttelemaan, mutta tietty runko tästä ruokavaliosta säilytetään läpi elämän, mikäli halutaan pitää saavutetuista linjoista kiinni. Jos palataan länsimaiseen lihottavaan ruokavalioon, kilot tulevat takaisin, joskin aluksi keho pitää ne muutaman kuukauden melko hyvinkin kurissa, mutta sitten se lihominen alkaa, joten ei kannata tuudittautua siihen, että kerran laihduttanut olisi aina hoikka.;)

 
At 18:42, Blogger Tuulia said...

Ninni:
Ahaa, joka paiva jotain uutta ;)

Enpa tiennytkaan, naissa dieettihommissa meinaa tavallisen tallaajan paa menna valilla pyoralle. Tein tutkimusretken karppaajien sivuille ja infotulva mykisti pienen laihduttajan :)

Hieno homma etta meissakin on nain monen eri suunnan kannattajia, tietaa mita muut on kokeillu ja mita kannattaa tehda. Toi dieetti kylla kuulostaa hyvalta, kun saa pistella tommoisia ruokia mita ei ees miella laihdutusruuaksi.. :D

 
At 10:04, Blogger Hembu said...

Kuola valuen luin tuota ohjetta :-) Hyvä Ninni, noin on hyvä levittää alakarppitietoisuutta!

 

Post a Comment

<< Home