Thursday, May 12, 2005

Kertokaas..

..mitä olette tänään syöneet ja mitä meinaatte vielä syödä?

Minä söin aamiaiseksi kolme palaa Weetabixia rasvattoman maidon kanssa ja join kupin kahvia ja pari lasia vettä. Lounaaksi join vettä ja söin pari broilerin rintaleikettä uunissa kypsennettynä. Mausteena yrttisuolaa ja valkopippuria. Lisukkeena oli salaattia ja kurkkua. Mulla on tänään vähän kanapäivä kun meinaan vielä päivälliseksi syösä broilerin reisikoipia. jotain rehuja vaan pitäisi hakea kaupasta. Ehkäpä vihreitä papuja ja purjoa pannulle ja mausteita ja oliiviöljyä perään.

Mikä teillä on "kiellettyä" syödä ruokavaliossanne laihdutuksen aikana? Minä pidättäydyn täysin tietyistä ruoka-aineista, koska ne nostavat liikaa verensokeria ja insuliinia erittyy tällöin tarpeettomasti. Insuliini pistää rasvan varastoitumaan, joten jos aterialla ei syö hiilihydraattipitoista ruokaa ja rasvaa yhtä aikaa, ei liho. Ns. huonot hiilihydraatit vaihdan täysjyvätuotteisiin, jotka pitävät verensokerin ja haiman toiminnan tasaisempana. Kun haima saa levätä runsaasta insuliinintuotannosta, se ei myöhemmin, kun ylläpidetään saavutettua painoa, pääse lihottamaan ihmistä uudelleen vaikka välillä hallitusti herkuttelisikin, esim. pari kertaa viikossa. En siis rasita haimaani seuraavilla tuotteilla ennen joulukuuta:

peruna, porkkana, punajuuri, maissi, valkoiset jauhot, valkoinen riisi, sokeri

Jatkan myöhemmin tätä diettini esittelyä ja kerron aina välillä jotakin oppimaani, jos joku teistä vaikka sattuu olemaan kiinnostunut.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home