Thursday, May 12, 2005

Stricker syö tänään

Aamiaiseksi vehnäsämpylä, yök, kun muuta ei ollut, normaalisti 2 palaa tummaa leipää tai kokojyväsämpylä, päälle salaattia, kevyttuorejuustoa ja kevytjuustoa, teetä, jossa flunssan takia kilokaupalla hunajaa :-(, vettä.
Juuri söin välipalaksi 2 palaa täysjyväpaahtoleipää ja vanhat päälliset ja syön vielä vähän maustamatonta jogurttia hedelmäsoseella maustettuna.
Päivälliseksi kanankoipi, täysjyväriisiä ja kasviksia + salaattia.
Välipaloiksi ja varsinkin illalla hedelmiä ja esim. porkkanoita. Juomana koko päivän vettä ja teetä.

Vältän vain leivonnaisia, suklaata, sipsejä, yms. ja kaikkea yltiörasvaista. Vältän myös valkoisia viljatuotteita, koska ne eivät yksinkertaisesti pidä mulla nälkää hetkeä kauemmin. Saatan kyllä esim. viikonloppuna syödä miehen kanssa pussin sipsejä tai poppareita puoliksi tai nauttia ruuan kanssa lasin viiniä. Mäkkärin eväätkin mahtuvat joskus dieettiin, mutta korkeintaan kerran viikossa tai parissa :-). Mutta periaatteessa mikään ei ole täysin kiellettyä, kunhan syön rasvaisia juttuja harkiten ja harvoin.

Suosin vihanneksia, hedelmiä, marjoja, täysjyvätuotteita ja kevyempiä leivänpäällysaineita ja paaaaaaaljon vettä :-). Yritän tehdä normaalia kotiruokaa enkä laittaa jokaiseen ateriaan kiloa voita ja kahta litraa kermaa :-).

Laskeskelin ekat pari viikkoa kaloreita ja totesin, että tällä ruokavaliolla pysyn kivasti muutama sata kaloria oman normaalin tarpeeni alapuolella eli laihdun hitaasti mutta varmasti. Ja jos liikuntamäärä lisäntyy sille tasolle kuin se oli ennen raskautta (3-4 x viikossa juoksua + reipasta kävelyä koiran kanssa n. tunti välipäivinä, lihasliikkeitä muutama kerta viikossa), johon on vielä piiiiiitkä matka, saan syödä ihan mitä vain :-).

Tämän päivän liikunta tule varmaan olemaan kävelyä noin tunnin verran vaunujen kanssa, mutta ei valitettavasti riittävän reipasta sellaista. Flunssaisena ei jaksa reippaampaa tahtia mennä :-(.

Sen verran täytyy vielä sanoa, että minä olen ehdottomasti välineurheilija ja sykemittari ja uutena askelmittari kuuluvat aina välillä kuvaan. Sykemittarilla on hyvä seurata vähän omia lukemia liikunnan, vaikka kävelynkin, aikana ja mua se ainakin opetti paljon. Ja askelmittari, vaikka lelu onkin, laittoi mut ainakin lisäämään päivittäistä kävelymäärää, kun oli niin kiva yrittää päästää tietyn tavoiterajan yli. Mutta en kyllä kulje kummankaan kanssa koko aikaa vaan sykemittarin kanssa "kunnon liikunnassa" ja askelmittarin kanssa välillä huvikseni.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home