Friday, May 13, 2005

Aloitusta ja haaveita

Perjantai 13. päivä on varmaan ihan hyvä päivä aloittaa virallinen laihis. Aamutohinassa vauvan kanssa meinasi punnitus unohtua, mutta onneksi (vai valitettavasti?) se kuitenkin sitten muistui mieleen aamiaispöytään istuessa. Minulle siis raskausaikana pakosta painoa tarkkaillessa (sokerit koholla ja raskausdiabetesriski...) tuli tavaksi punnita itseni heti ensimmäiseksi aamulla sängystä könyttyä, koska neuvolan punnituskin useimiten tehtiin aamukahdeksalta ja ennen kun sain syödä mitään.

Nyt ovat viikottaiset punnitukset unohtuneet, ja valitettavasti se näkyy painossakin. En taida kehdata pistää alkupainoa nettiin kaiken kansan nähtäville, mutta tunnustettakoon että kolminumeroisissa luvuissa liikutaan. Myönteisenä asiana voidaan todeta, että ollaan sentään huomattavasti lähempänä niitä ykkösellä kuin kakkosella alkavia lukuja. ;) Aloitin sitten laihiksen ihan normaalilla aamiaisellani eli ruisleivälle tehdyillä voileivillä (kevytmargariinia ja -juustoa, rasvatonta palvikalkkunaa) sekä kahvilla. Kahvissa on tippa kermaa ja sokeripala, ja näistä paheista en luovu! Kämppisten kanssa sovittiin nyt että lauantai on meillä karkkipäivä, ja puhuttiin että josko jatkuvan keksien mussuttamisen asemesta yritettäisiin vaikka ryhtyä lauantaisin leipomaan jotain painonvartijoiden ohjeilla. :)

Myös lankaostosten ja töiden viimeistelyn puolella on kurinpalautusten paikka. Itseasiassa olen viime päivinä ostanut lankaa kuin pieni eläin ja aloittanut uusia projekteja hullun lailla. Tulossa on tilauslankoja ainakin kolmesta paikasta, mutta sentään sain viime yönä hillittyä itseni enkä tilannut vielä yksiä villapuserolankoja. Nyt pyrin noudattamaan lankadieettiä tiukasti, katsotaan kuinka minun käy. Lisäksi yritän hillitä uusien projektien aloitusintoani, ja sen sijaan viimeistellä aina vähintään yhden työn ennen kuin aloitan uutta.

Keksin itselleni myös yhden palkintotavoitteen. Ostin synttärilahjaksi itselleni Gedifra-kehräämön Cashmerinoa, joka on aivan ihana paksu merinovilla-kashmirsekoite pienellä keinokuitulisällä. Nyt ajattelin että jos pääsen tuohon 10 kilon tavoitteeseeni, niin tilaan itselleni langat palmikkoneuleeseen tuosta! Tämä tarkoittaisi sitä etten voi dieetin aikana muita lankoja juuri ostella, kun pitää kerätä grammoja urakalla, mutta toisaalta joku motivaattori on kiva olla. Oletteko muut keksineet itsellenne jotain vastaavia palkintoideoita?

3 Comments:

At 08:54, Blogger Riksu said...

Olen myös haaveillut itselleni jonkinlaista palmikkopuseroa. Jospa sitä pienenisi tuon 15 kg niin olisi kiva neuloa paitaakin, kun ei ihan niin hirmu isoa tarttis neuloa. Siis tuossa yksi motivaattori. Toisena on jo tuo aiemmin mainitsemani hääprojekti...

 
At 10:39, Blogger Stricker said...

Mä taidan palkita itseni loistavasti-istuvilla nahkahousuilla! Olen aina haaveillut sellaisista, mutta en ole ikinä hennonut ostaa. Mutta jospa nyt saisi itsensä hyvään kuntoon ja sillä uudellä numerolla alkaviin painolukemiin, niin sitten voisi tehdä sen.

 
At 19:38, Blogger Hanna said...

Samoin nahkahousut on vieläkin ostamatta. Jopas sellaiset vois ens syksynä ostaa, saa nähä !!

 

Post a Comment

<< Home